Vorige | Volgende

Meeuwenweg 0 ong STEENBERGEN

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Schitterend gelegen landgoed ''woning met allure'' nog volledig zelf in te vullen

Een perceel van bijna 10 hectare met de bestemming ''Landgoed'', gelegen nabij de Meeuwenweg te Steenbergen. Op een prachtige plek aan de rand van natuurterrein 'de Zuursche Duinen'. Steenbergen is een klein dorpje in een prachtige landelijke en bosrijke omgeving in het noorden van Drenthe, nabij Groningen en Friesland. Het dorp ligt op circa 5 km ten zuiden van Roden, hier zijn alle dagelijkse voorzieningen te vinden. Verder ligt op loopafstand het prachtige strand (Ronostrand) met veel recreatieve voorzieningen.

In 2007 is de status ''Landgoed'' verleend. Het ontwerp van het hoofdgebouw en eventuele bijgebouwen behoeft nog uw nadere persoonlijke uitwerking. U heeft de unieke kans om het geheel naar uw eigen wensen te verwezenlijken. De invulling van het landgoed verlangd naast het bestemmingsplan een invulling binnen het kwaliteitskader van de welstandsnota. De invulling vraagt om allure waarin het ontwerp en het landschap zijn eigen karakter betuigd. Het plan vraagt hiermee om voldoende landschappelijke en architectonische kwaliteiten. Voor nieuwe landgoederen geldt een bijzonder welstandsregime. De klemtoon ligt op een hedendaagse, sterke architectuur en een duidelijke relatie met de omgeving in zowel oriëntatie als vormgeving.

Een landgoed heeft fiscale voordelen, waaronder een gedeeltelijke vrijstelling voor de WOZ. Daartegenover staan ook diverse verplichtingen, onder andere een gedeeltelijke vrijstelling voor het publiek. Ook dient er een gedeelte uit bos te bestaan. Dit is in 2007 reeds aangeplant.

Bestemmingsplan technisch is het Landgoed reeds uitgewerkt en mag er een woning gebouwd worden met een inhoud van minimaal 1.000 tot maximaal 2.500 m³. Het bouwblok binnen dit landgoed is 10.000 m² groot. Het volledig uitgewerkte plan voor het landgoed ligt bij ons ter inzage.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
98.550 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Roden
Sectie
P
Perceel
414
Oppervlakte
98550 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Meeuwenweg 0 ong STEENBERGEN

naar Meeuwenweg 0 ong STEENBERGEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object